23 Mart 2014 Pazar

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi

Geçtiğimiz haftalarda sevdiceğime bir hoşluk yapsam da mutlu olsa diye düşünüyordum ki araştırmalarım sonucu tam da Onun zevkine göre olan bir yer keşfettim:Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi...

Evet,her erkek otomobil sever ama bazıları daha çok klasik sever.Benim sevdiceğim de klasik otomobil tutkunlarından,yolda bir tanesini görünce beni unutup peşinden gidebilecek kadar hem de. :) Dolayısıyla mutlu olması için bir klasik otomobil müzesine gitmemiz çok yerinde olacaktı. Biz de kalktık gittik.Gitmeden önce kutsal bilgi kaynağı Google'dan araştırma yapmak istedim ama sınırlı şeyler çıktı karşıma, bu yazıyı ona istinaden yazmaya karar verdim.

Müze Hakkında
Gelmiş geçmiş en güzel araçların sergilendiği müzede 1926'lı yıllardan başlayarak değişik yıllara ait birçok otomobil yer alıyor. 1954 model Corvette'den 1962 model Impala'ya kadar daha nice klasiğin yer aldığı müzede savaş jeepi ve itfaiye aracı da sergileniyor. Dışarıdan bakıldığında ne olduğunu kestiremeyeceğimiz sergi binasının içi şimdiki zamandan bağımsız gibi adeta.Ve otomobillere ilgi duymayanların dahi dikkatini çekecek kadar hoş bir atmosfere sahip.

Ziyaret Saatleri ve Ücreti
Hemen belirtmeliyim ki müze sadece cumartesi günleri, 11:00-18:00 saatleri arasında açık. Giriş ücreti ise 5 TL.

Ulaşım
Ferahevler Nuripaşa Caddesi üzerinde yer alan müzenin internet sitesinde adresi var ama kapı numarasında bir değişiklik olmuş,müze artık 81 değil 107 numarada bulunuyor. Müzeye ulaşım toplu taşımayla oldukça kolay;Hacıosman metro istasyonundan çıkınca yan taraftaki otobüs durağından 29D numaralı otobüse binip 'Metin Oktay durağında' inerek müzeye ulaşabilirsiniz. Ya da yine aynı yerden, üzerinde Metin Oktay yazan kırmızı şapkalı minibüslere binip müze önünde inebilirsiniz.

Daha ayrıntılı bilgi için: http://www.atamanmuseum.com/tr/



Yanı başımızda olmasına rağmen bilmediğimiz bir müzeydi.
Gidip gördük ve koleksiyonu çok beğendik.
Ziyaret etmek isteyenlere keyifli gezmeler dilerim. ^_^





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder